Årets tema

Årets tema kommer til å være ”fra hvite seilt til hvitt metall”. Det er for å vise utviklingen i hvordan Holmestrand gikk fra å være en sjøfartsby til å være en viktig brikke i hvordan norsk aliminiumsindustri utviklet seg. Det har vært en lang reise, og det er et historisk sus i det selve byen har fått til. Det setter vi pris på i år ved at to museer i byen har bakgrunnen for Holmestrands historie. Museene vil vise hvordan Holmestrand har klart seg gjennom årene med forskjellige typer industri som har mye å si for hvordan Norge har blitt som det har blitt. Her vil du få et fint innblikk i trelast, skipsbygging, aliminiumsindustri og mye annet spennende. Det vil være en historietime utenom det vanlige der flinke og kompetente forelesere og lokalhistorikere fortelle om tiden fram til 1920.

Fin ting for besøkende

Det vil være en fin ting for besøkende å få en rask innføring i Holmestrands nyere historie. På museene vil det være kilder som forteller mye om tiden som var, og de tingene som selve byen er bygget av. Det er gjenstander, bilder og filmer som viser hvordan det var på tiden fram til 1920.

Hvis du tar turen innom et av museene i løpet av festivalen vil du ikke angre. Det er ikke som noe annet i Norge, og det er lokalhistorie av beste sort, og vi har valgt dette konseptet for å ære byens historie. Andre steder under festivalen vil du også finne utstillinger og utsalg som har samme tema som det museene har. Det vil være en by som gir av seg selv og sin historie, og det er for lokalbefolkningen og andre som ønsker å se hva byen har å vise.

”Fra hvite seil til hvitt metall”

”Fra hvite seil til hvitt metall” er hentet fra Karl Hovland sin artikkel som er skrevet om byen, og den omhandler historien til Holmestrand fra gamledager til i dag. Den er veldig givende, og vi føler det treffer spikeren rett på hodet når det kommer til å vise hva Holmestrand er i dag. I dag er Holmestrand et knutepunkt sør i landet, der hvor vann møter land og land møter land, og vi er fornøyd med hvordan vi har det i norgeshistorien. Ta turen innom Holmestrand kulturfestival for å lære litt mer om byen og for å ha det kjempegøy. Det skal ikke bare være læring, men det er greit å ta to fluer i en smekk. Underholdningen er halve moroa, og du kan gå på museum på dagen og på konsert på kvelden. Vi ses!

  • 27th Jul, 2015